Geacht lid,

Gisteren heb ik met onze nieuwe burgemeester, Peter Rehwinkel, een rondje langs de ondernemers gemaakt. Hoewel hij erg weinig tijd had, hetgeen ik mij goed voor kan stellen in deze tijd, vond hij het toch heel belangrijk om even rechtstreeks contact te hebben met de ondernemers in Bergen en hen een hart onder de riem te steken. De gemeente realiseert zich terdege welke grote impact alle recente maatregelen hebben op het ondernemersklimaat in Bergen. Het bezoek werd in ieder geval zeer gewaardeerd. In het verlengde hiervan kunt u nog meer bezoek verwachten, wij houden u op de hoogte.

Ander punt is de horeca. Bergen zou Bergen niet zijn als de horeca niet altijd druk bezocht werd door bewoners en bezoekers. De rigoureuze, noodzakelijke, maatregel om de horeca drie weken te sluiten heeft desastreuze gevolgen voor de betrokken ondernemers. Ik wil u daarom verzoeken om eens te kijken of u niet gebruik wilt maken van de afhaal en bezorg mogelijkheden die onze lokale horecaondernemers, lid of geen lid, bieden. Probeer 1x per week eens online te bestellen en help daarmee de horeca in Bergen om deze periode door te komen.

Een andere optie is de aanschaf van cadeaubonnen. Vrijwel ieder restaurant biedt deze aan. Uiteraard kunt u ze niet direct verzilveren maar het geld is ook niet weg, als alles achter de rug is kunt u er lekker voor uit eten gaan, vooral omdat het betreffende restaurant er dan nog is. Misschien is het een idee om speciale dinercheques uit te geven, herkenbaar als ondersteuning van bewoners voor onze horeca. Kunnen we straks met een groot diner met elkaar deze uitzonderlijke periode afsluiten.

Blijf meedenken, blijf meedoen en blijf helpen waar het kan, als er een moment is om te verbinden dan is het nu.

Met vriendelijke groeten,

Voorzitter VOB

Tom Pedroli